Uitslag BZK dag 3, zaterdag 21 mei in Eindhoven (50)

Zaterdag 21 mei kwamen drie zwemmers van Neptunus '58 aan de start bij dag 3 van de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Roel vd Kleij had zich helaas af moeten melden vanwege een schouderblessure.
Delane Lathouwers was de eerste namens Neptunus '58 die het water in dook. Na wat onduidelijkheid bij de voorstart stond hij uiteindelijk precies op tijd bij het startblok. Hij zwom, net als een week eerder op de 50 vrij, een technisch goede race, en dat resulteerde wederom in een mooi persoonlijk record. Met 34.10 was hij maar liefst 1.7 seconde sneller dan hij ooit was. Delane stond als negentiende ingeschreven, maar eindigde als dertiende. Daarna zwom ook Mark van Dinther de 50 vlinder. Vorige week zwom hij tijdens de 200 wissel 31.16, zijn snelste tijd ooit in het 50-meterbad. Nu tikte hij aan in 30.87, en eindigde daarmee net als Delane als dertiende.
Daarna volgde Shirley Voets op nog twee afstanden. Ze is afgelopen week ziek geweest (wat ook deels de mindere tijden van vorig weekend verklaart) en dat was te merken aan haar races. Op de 50 vrij bleef ze met 29.83 zo'n 0.4 seconde boven haar beste tijd in het 50-meterbad, die ze in april tijdens de Swimcup zwom. Ze eindigde als achttiende. Op de 100 rug eindigde ze als twaalfde met 1.16.59 en was daarmee iets langzamer dan haar pr in het 50-meterbad. Dat verschil had ze al in de eerste seconden van de race opgelopen. Hoewel haar reactietijd goed was (0.68) gleed ze weg en lag ze vrijwel stil. Gelukkig kon ze daarna wel weer goed op gang komen, maar hopelijk gebeurt haar dit zondag bij de 50 rug niet nogmaals.

Uitslag


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'